play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio

Peter Babbelaer

Achtergrond

Hitparade

De Belgische top 20 met Peter

Als presenatator heb ik wel enkele programma's: De ochtendkroeg, Belgische Top 20, Babbelaer’s Discoclub en Hitfornuis.Mijn muzikale intresse's liggen heel breed, van Nederlandstalig tot Alternatieve rock en ook dance maar r’nb is niet mijn genre voor de rest kan ik veel smaken. Mij favoriete artiesten, och dat zijn er veel Will Tura, Queen, Tina Turner, The Beatles, Roy Orbison en on and on. Radio ervaring heb ik bij Radio Malaika, […]

ochtend

De ochtendkroeg met Peter

De ochtendkroeg is een gevarieerd programma met muziek uit de jaren 50-60 tot nu. In het programma zit een retro en een Vlaamse klassieker. Ook een Nederlandstalig nummer uit de jaren 70-80. Een nummer uit de Belgische Top 20 en uit de nationale hitparade. Verder veel muziek uit de jaren 80 en enkele nummers uit de jaren 90 en ook nog enkele nummers van 2000 tot nu.



Al van kleins af was muziek de grote troef in het leven van Peter Babbelaer.
Er werden ook regelmatig platen gedraaid en al snel had hij zijn eigen platenspeler waar er menigte plaatjes de revue zijn gepasseerd. Ook de radio cassette recorder destijds deed meer dan overuren. Er werden dan ook verschillende cassetjes opgenomen.
Als jonge knaap luisterde hij ook veel naar de vrije radio Maeva destijds.

Het hoogtepunt kwam er toen Peter 14 jaar was en op radio Malaika (de plaatselijke vrije radio destijds) zochten ze DJ’s en al gauw begon zijn radio carriere die tot op vandaag nog verder loopt. Eerst als nonstopper om de techniek goed onder de knie te krijgen en later volgde ook gepresenteerde radioshows. Verschillende radioshows werden daar geboren. Het allereerste programma was hitfornuis, daarna nog publiekmuziek, studio radio revue en de ontbijtshow. Die tijd heb ik ook nog de techniek van verschillende zangers verzorgd die kwamen optreden tijdens evenementen van de radio.
Van Malaika ging hij naar Lora, Xtra FM, Horizon, LRS, Onyx en Exclusief om na een sabatperiode van 2 jaar te arriveren op Topradio Primera in Berlare.

Radio Goldenflash uiteindelijk en dit heeft geduurd tot maandag 7 november 2022. Toen is de oprichter en bezieler van Goldenflash Patrick overleden.

Maar waar het radiobeestje ooit geweest is … zal het steeds blijven wakkeren.

Zo is Peter verschillende uren per week te beluisteren op de leukste zender van Wiekevorst.


Platenruiter

Contacteer ons

Verzoekjes

Zaterdagavond van
19.00 tot 22.00 uur
groeten en verzoeken
bij Cis op 014/26.16.16
 
 
0%